Een schetontwerp laten maken voor uw bouwproject?

Een schetontwerp laten maken voor uw bouwproject?

Een schetsontwerp, ook wel een ontwerptekening genoemd, is een tekening die in de beginfase van een ontwerp wordt gemaakt. Dit gebeurt vaak nog op traditionele wijze met potlood op papier. Dit is de meest creatieve fase van het bouwproces, waarin ideeën, eisen en wensen samenkomen tot een eerste concepttekening. Een schetsontwerp bevat meestal geveltekeningen, plattegronden en een doorsnede van het gebouw.

Een schetsontwerp is de basis van uw bouwproject.

Wanneer u van plan bent een nieuwbouwwoning of bedrijfspand te realiseren, begint u met het opstellen van een programma van eisen. Dit document bevat een overzicht van alle specificaties waaraan het gebouw moet voldoen. Hierbij kunt u denken aan het type gebouw, de afmetingen van de ruimtes, het aantal verdiepingen en de voorkeuren op het gebied van installatietechniek. Het programma van eisen dient vervolgens als richtlijn voor het maken van de eerste schets.

Waarom heb ik een schetsontwerp nodig?

Een schetsontwerp is een belangrijke fase in het ontwerpproces waarin nog veel aanpassingen mogelijk zijn. Het dient als een communicatiemiddel tussen de architect en de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat beide partijen op één lijn zitten voordat de definitieve bouwtekeningen worden gemaakt.

De vervolg stap in het ontwerpproces

Wanneer de opdrachtgever het schetsontwerp goedkeurt, schakelt de architect een bouwkundig expert in om de tekeningen verder uit te werken. Deze bouwkundige vertaalt het schetsontwerp naar uitvoerbare bouwtekeningen, waarbij onder andere de constructie wordt uitgewerkt. De afmetingen worden nauwkeuriger vastgelegd, en het ontwerp wordt getoetst aan de geldende wet- en regelgeving voor de bouw.

Bij Artisize beschikken wij over alle benodigde expertise om u gedurende het gehele traject te ontzorgen, van schetsontwerp tot de uiteindelijke uitvoeringstekeningen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Advies nodig? Neem contact op.

Voorbeeld van een schetsontwerp

Op de afbeelding ziet u een voorbeeld van een bestaande tekening waarop wordt geschetst. De architect heeft de taak om op creatieve wijze een nieuwe indeling te maken die voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. Hierbij maakt de architect gebruik van het programma van eisen om tot een eerste schetsontwerp te komen. Bij de renovatie van een bestaand pand zijn vaak archieftekeningen beschikbaar, die als basis dienen. De architect legt vervolgens een schetsrol over deze tekeningen en maakt met potlood een nieuwe indeling.

Een schetsontwerp uit werken tot een voorlopig ontwerp.

De volgende stap in het ontwerpproces is het uitwerken van het schetsontwerp tot een voorlopig ontwerp. In deze fase worden de details al een stuk concreter, en wordt het doorvoeren van wijzigingen geleidelijk uitdagender.

Zoekt u een partij die u kan helpen bij het ontwerpproces van uw nieuwbouw woning of bedrijfspand? Neem dan contact op met ons en wij helpen u graag!

Diensten
Een bedrijfspand bouwen?
Neem contact op met Kevin!

Kevin Dwomor

06-59491706 | k.dwomor@artisize.nl
schetsontwerp
schetsontwerp
schetsontwerp

Artisize B.V. 

Bezoekadres

Oldenzaalsestraat 183
7557 GK HENGELO (O)

Ma t/m vr 9:00 – 17:00

Contactgegevens

T: +31 (0)85 047 0157
E: info@artisize.nl

KVK: 83809279
BTW: NL862996466B01


Privacy | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Copyright 2024 © All rights reserved. 

Artisize Creative Concepts™ is a division of Artisize Capital B.V. | Creating a better world together.

op de hoogte blijven?

Vul het formulier hieronder in en blijf op de hoogte van onze werkzaamheden!